Банка ДСК обяви придобиването на Societe Generale Експресбанк от страна

...
 Банка ДСК обяви придобиването на Societe Generale Експресбанк от страна
Коментари Харесай

Това ли ще е новата най-голяма банка у нас?

 Банка ДСК разгласи придобиването на Societe Generale Експресбанк от страна на българското ѝ дъщерно сдружение Банка ДСК.
Процесът по интеграция на двете банки ще сътвори една от най-големите и мощни банкови институции на българския пазар.

След неговото привършване новата банкова организация ще се приближи до челната позиция по мярка на активите и кредитния портфейл, ще разполага с най-голямата клонове мрежа и ще бъде първа по депозити в България.

По време на процеса на обединение на двете банки, който се чака да завърши сполучливо през 2020 година, Банка ДСК и Societe Generale Експесбанк ще продължат да правят своята оперативна активност като две обособени юридически лица.

До привършване на консолидационния развой Societe Generale Експесбанк ще продължи да прави своята нормална активност под името и с комерсиалната марка Експесбанк.

„ OTP навлезе в България през 2003 година През годините Банка ДСК се развива доста добре. OTP към този момент участва в 9 страни, а скоро ще навлезем и в 10-а. Конкретно за България се стремим да сме най-голямата банка в страната ", сподели Шандор Чани, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ОТП.

„ Направихме една добра договорка. Societe Generale Експесбанк е една добра банка в банкирането на дребно и лизинга. От договорката печелим освен ние, само че и цялото население и корпоративните клиенти на двете институции “, добави още Чани.

Под управлението на Виолина Маринова ще имаме ръб, в който ще вземат участие и хора от Сосиете Женерал Експресбанк, сподели още той.

„ Поемаме уговорката да осигурим равномерен развой на интеграция и бихме желали да уверим всички наши клиенти, че ще бъдат навременно уведомявани за основните стадии в сливането на двете банки ", съобщи Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

Обединената институция ще разполага с 450 клона, само че в идващите месеци част от тях ще бъдат затворени.

Във времето до приключването на консолидацията ще се огледат продуктите и услугите, предлагани от двете банки, сподели още Маринова. Според нея, двете банки няма да имат проблеми с оценката на качеството на активите (AQR).

Според Чани, OTP Bank възнамерява да реализира най-малко още 3-4 покупко-продажби през 2019 година, като измежду тях попадат придобивания в Сърбия, Албания и Словения.

„ За момента няма да вършим повече покупко-продажби в България “, посочи той.

Ласко Бенчик, ръководител на Надзорния съвет на Банка ДСК и основен стратегически финансов шеф на Банка ОТП, сподели, че обществеността ще бъде осведомена в точния момент по отношение на цената на придобиването - " по този начин, както сме го правили и при предишни покупко-продажби ". 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР